Sastojci :
- Piletina cc 700 grama u konkretnom slučaju (dva batka s karabatkom i jedno krilce)
- Krompir cc 700 grama
- Mrkva ( po želji )
- Začini ( vegeta, do-do ili koji već koristite)
- So
Priprema :
- Piletinu očistiti,pregledati, isjeci na komade zatim staviti u uljem namazanu kiki posudu i staviti u rernu da se peče, povreme pregledati.
- Krompir oguliti, izrezati na kriške, zatim posoliti i dodati začine,zatim izmiješati.
- Mrkvu očistit izrezati po želji i zajedno pomiješati sa krompirom
- Kada piletina bude gotov pečena onda se dodaje krompir i mrkva, i peče se vrlo kratko,pregledati par puta dok ne bude gotovo
Pratite nas na Facebook stranici, kliknite na Sličicu Sviđa mi se u gornjem desnom uglu.
Nema komentara:
Objavi komentar