ponedjeljak

STRACCIATELLA TORTA, odlična za svaku priliku mmm

Sastojci:

Kora:
– 8 bjelanjaka
– 8 žlica šećera
– 8 žlica brašna
– 1/2 praška za pecivo

Fil:
– 1/2 l mlijeka
– 8 žumanjaka
– 2 želatine
– 1/2 l slatkog vrhnja
– 100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
– 150 g šećera



Priprema:

1. Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.

2. Kad je kora pečena preliti je s 1 dl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi.




3. Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode.

4. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim mlijekomi ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju.

5. S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako).


6. Izmutiti 1/2 l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati krupno ribanu čokoladu.

7. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.

Nema komentara:

Objavi komentar