Sastojci
Tijesto
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
voće
preljev za tortu
Priprema
1
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada
ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i
posutog brašnom.
NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo
maslaca, što god… nećete pogriješiti…
2
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u
kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta
voća.
3
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i
tada preliti preljevom za torte.
Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
4
Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će
se hladeći.
Nema komentara:
Objavi komentar