Sastojci
5 jaja
100 g šećera
1 vanili šećer
3 žlice tople vode
100 gmekog pšeničnog brašna
25 g gustina
1/2 praška za pecivo
8 dcl mlijeka
3 žlice kokosovog brašna
4 žlice šećera
70 g gustina
50 g margarina
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva C.Jaja, šećer i vanili šećer izmiksajte, dodajte vodu, brašno pomješano s gustinom i praškom za pecivoi polako izmješajte.
Tepsiju veličine 43×32 cm (otprilike, naravno) obložite papirom za pečenje, istresite izmiksanu smjesu za biskvit i stavite peći oko 15 min.
Pečeni rolat pažljivo uvijte skupa s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Krema
U mlijeko namočite kokosovo brašno (najbolje dan ranije).U šerpicu stavite dio mlijeka s kokosom i šećer da zavrije, za to vrijeme u drugu polovicu mlijeka umutite gustin.
Maknite vrelo mlijeko s vatre i polako umutite mlijeko s gustinom, pustite da provrije neprestano mješajući.
Kad se krema zgusne ostavite da se ohladi.
U ohlađenu kremu umješajte margarin.
Namažite kremu na biskvit, urolajte pa ju namažite izvana i malo ju ukrasite vilicom .
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar