petak

Kremasti kolač

SASTOJCI:

Kora:

4 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
3 kašika vode
2 kašike kakaoa
prstohvat soli

Krem:

1 jaje
5 kašika šećera
70 gr margarina
3 kašike ness kafe
300 ml slatke pavlake
Sirup :

200 ml vode
3 kašika šećera
Odgore:

200 ml slatke pavlake
100 gr mlečne čokolade
Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Ulupati belanca sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i opet mutiti dok se šećer ne otopi.




Zatim dodati vodu.

Na kraju umešati brašno i kakao i sve sjediniti lopaticom.

Istresti u obložen pleh 20 x 30 cm i peći oko 25 minuta zavisno od rerne.

Za sirup nekoliko minuta prokuvati vodu i šećer i skloniti da se hladi.

Ulupati jaje sa šećerom pa dodati margarin i staviti na laganu vatru da se sve otopi i sjedini. Kada provri skloniti, dodati kafu , promešati i ostaviti da se ohladi.



Kad se ohladi ulupati slatku pavlaku pa dodati ohladjenu masu i sjediniti.

KOru isprskati sa sirupom pa naneti ceo fil.

Odgore staviti ulupanu slatku pavlaku i narendanu čokoladu. Ohladiti pa služiti.

Nema komentara:

Objavi komentar