utorak

Pogača od crnog pšeničnog brašna sa sjemenkama


Sastojci za tijesto :
  • 1 kg - Crnog pšeničnog brašna
  • 1 -  jaje
  • Kašičica germe ( kvasca)
  • Voda (topla)
  • So
  • Sjemenke ( lan, susam)
  • Kajmak
Priprema:
  • U brašno staviti germu, so , po kašiku lana i susama,kašiku kajmaka, i zakuhati tijesto mlakom vodom. Nakon sto je tijesto zakuhano poklopiti ga i ostaviti da odstoji 1 sat.
  • Kada je tijesto odstojalo,onda ga razvaljati oklagijom na stolu do debljine oko 3 milimetra.
  • Tako razvaljano tijesto rolati s obje strane do sredine i zatim te dvije rolne razdovjiti,i isjeci na komade 4-5 cm visine.
  • Komade rolanog tijesta redati uspravno na prethodno nauljenu posudu za pečenje.
  • Nakon što ih poredate onda ih premažete žumanjkom i pospete sa sjemenkama lana i susama, zatim ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
  • Nakon što je odstojalo staviti u rernu da se peče oko pola sata na 200 stepeni.
Vaša pogača je spremna,dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar