Sastojci
kore:
5 bjelanjaka
200 gr šećera
1 žličica limunovog soka
Fil:
10 žumanjaka
10 žlica šećera
1 margarin za kreme
malo mljevenog plazma keksa
Još:
200 gr čokolade
125 gr margarina
1/2 l slatkog vrhnja
Priprema:
Umutite bjelanjke u čvrst snijeg, postepeno dodavati šećer i na kraju limunov sok.
5 bjelanjaka je za jedu koru, potrebne su dvije. Pecite u tepsiji na papiru za pečenje sat i pol na 150 C.
Čokoladu i 125 gr margarina otopite, i time preliti hladne kore.
Za fil skuhajte žumanjke na pari sa šećerom, u hladno dodati 1 izmiksani margarin. Po želji dodajte malo mljevene plazme, meni je tako puno ljepše, oko 100 do 150 gr.
Izmiksati slatko vrhnje.
Koru prelivenu čokoladom ( kada se čokolada stegne) mazati filom pa slatkim vrhnjem, pa opet kora, fil, slatko vrhnje.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar