Sastojci: Količina:
•jaja 6
•šećer 6 kašika
•brašno 3 kašike
•gustin 3 kašike
•džem od jagoda 300 gr
•belanca 6
•šećer 12 kašika
•griz 1 kašika
•žumanca 6
•mleko 1 litar
•šećer 180 gr
•brašno 60 gr
•gustin 60 gr
•bela čokolada 150 gr
•margarin 250 gr
•banane 4
•slatka pavlaka 4 dl
Priprema:
Rolat- Belanca odvojiti od žumanca, i umutiti ih u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom. Dodati brašno i gustin, te polako promešati varjačom. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi. Potom je premazati džemom i urolati.
Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer, neprekidno muteći dok se ne dobije čvrst šam. Na kraju umešati griz. Okruglu tepsiju prečnika 26 cm obložiti papirom pa u njoj ispeći belu koru. Peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 10 minuta, a potom sniziti na 100 stepeni i sušiti koru još 80 minuta.
Fil- u šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i vanilu pa kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima, brašnom i gustinom pa sipati u ključalo mleko i nastaviti kuvanje neprekidno mešajući dok se ne zgusne. U topao fil dodati kockice bele čokolade i mešati dok se ne rastope. Margarin umutiti pa ga dodati u ohlađeni fil.
Rolat iseći na parčad. Dno okrugle tepsije obložite polovinom rolata.
premazati trećinom fila i rasporediti polovinu kolutova banana.
Staviti preko belu koru, pa je premazati drugo trećinom fila,. Rasporediti po njemu ostatak banana, te poklopiti rolatima.
Završiti sa preostalim filom
Ohlađenu tortu premazati šlagom od slatke pavlake.
Nema komentara:
Objavi komentar