Za biskvit:
230 g oraha
6 jaja
120 g šećera
110 g Pšeničnog glatkog brašna
Za kremu:
350 ml mlijeka
2-3 žlice limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žličica Cimeta mljevenog
150 g mljevenih oraha
2 Vanilin šećera
300 g maslaca
120 g šećera
60 g Pšeničnog glatkog brašna
½ žličice naribanog muškatnog oraščića
Priprema
Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca istucite u čvrsti snijeg i umiješajte pola količine šećera.
Žumanca pjenasto izmiješajte s preostalim šećerom i dodajte rum. U izrađena žumanca naizmjence umiješajte brašno i tučene bjelance te na kraju mljevene orahe.
Smjesu ulijte u uljem namazan i pek-papirom prekriven oblik za tortu promjera 24 cm i pecite na temperaturi od 180°C oko 35 minuta. Pećnicu isključite, a biskvitno tijesto ostavite u pećnici da se ohladi.
Za kremu, brašno, šećer i vanilin šećer izmiješajte sa 150 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
Ostatak mlijeka zakipite, u njega izlijte pripremljenu smjesu i miješajući kuhajte na laganoj vatri 6-7 minuta, dok ne dobijete gustu kremu.
U ohlađenu kremu dodajte mljevene orahe, cimet, rum, muškatni oraščić, limunovu koricu i sok te maslac koji ste prethodno pjenasto izradili.
Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela. Svaki list biskvitnog tijesta premažite sa 2-3 žlice kreme. Površinu i rubove torte također premažite kremom i pospite mljevenim orasima.
Posluživanje
Tortu od oraha dobro ohladite i poslužite. Po želji možete je ukrasiti čokoladnom glazurom i orasima.
Savjet
Svaki biskvitni list torte možete premazati najprije tankim slojem džema od marelice, a zatim kremom.
coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar