Sastojci:
Tamni dio:
500 g keksa,
2 šolje mlijeka ( oko 400ml )
3 kašike kakaoa
5 kašika šećera
Svijetli dio:
200 g šećera u prahu
250 g maslaca
100 g kokosa,
extrat vanilije
Priprema:
Keks sameljite što sitnije možete. Mlijeko stavite sa šećerom da provri i dodajte kakao. Kad provri skinite sa vatre, prohladite i dodajte keks. Dobro izmjesite i istavite da se još malo prohladi.
Umutite maslac, pa mu dodajte šećer u prahu, pa nastavite mućenje dok ne pobjeli. Na kraju dodajte kokos i extrat vanilije, par kapi.
Da bi vam rolat bio idealan i svuda ravan stavite na radnu površinu najlon pa tamnu smjesu i poklopite drugim najlonom i razvucite oklagijom, ravnomjerno u pravougaonik.
Tako isto uradite i sa bjelom smjesom. Sa tamne smjese skinite gornji najlon pa uzmite bjelu smesu sa najlonom i stavite preko tamne smjese, polako izvlačite izmedju najlon i pazite da ne pokvarite formu.
Kad ste stavili jedno na drugo uzmite donji najlon na kojem je tamna kora pa podignite ivice i urolajte vaš rolat. Ostavite ga tako u najlonu, zatvorite ivice, uhvatite za njih pa stavite na tacnu.
Ostavite u frižideru 3-4h da se stegne. Skinite najlon i isjecite. Biće sve jednako i sjajno će izgledati.
Nema komentara:
Objavi komentar