Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Triolada

Sastojci:
Tijesto:
6 jaja,
6 žlica šećera,
3 žlice ulja,
1 žlica kakaa,
2 žlice krušnih mrvica (prezle),
3 žlice brašna,
1 vrećica praška za pecivo.

Krema:
15 žlica šećera
1,5 l mlijeka,
2 pudinga od vanilije,
2 pudinga od lješnjaka,
2 pudinga od čokolade.
250 g margarina,
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje,
250 ml vrhnja za šlag.

Priprema:

Tijesto:
Umutiti bjelanjke, te dodati šećer, žutanjke, ulje, mrvice, kakao, brašno i prašak za pecivo. Peci 30 min. na 150°.

Krema:
Izmiješati 5 žlica šećera i 2 pudinga od vanilije s malo mlijeka, odvojenog od 1/2 l. Ostatak staviti da zakipi i skuhati kremu.
Tako isto napraviti s pudinzima od lješnjaka i čokolade.
Ako nisam dovoljno jasna, znači, na dva pudinga ide po 5 žlica šećera i 1/2 l mlijeka.
Margarina podijeliti na 3 dijela. Kad se kreme prohlade u svaku dodati po 1/3 margarina. Pudinge mazati po biskvitu, boje slažite po želji. Na vrh staviti glazuru.




Glazura:
250 ml vrhnja za šlag staviti da zakipi , ugasiti vatru, staviti izlomljenu čokoladu neka odstoji 5 min. i miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Preliti po kolaču. Prijatno

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar