Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

nedjelja

Gogine Becar kocke

Sastojci

4 manje oblande (ili dve velike i prepoloviti)

1. fil

2oo g suve smokve

1oo g suve grozdje

1 pomorandza (sok)

50 – 100 g secera u prahu *



2. fil

200 g mlevene orase

100 ml vruceg mleka

100 g secera u prahu

1 kasika ruma

3. fil

4 zumanaca

100 g secera u prahu

1/2 limuna (sok)

150 g margarina / maslaca

glazura

100 g cokoladu za kuvanje

10 kasicica ulja

Priprema

1.

1. fil:

smokve, grozdjice i sok od pomorandze sameljiti i na kraju dodati secer

2.

2. fil:

promesati vruce mleko sa orasima, secerom i rumom

3.

3. fil:

zumanca kuvati sa secerom na pari, dok nije fina gusta krema, maknuti sa vatre i ostaviti da se ohladi pa dodati sok od limuna i margarin/maslac



4.

onda redjati oblandu (naopacki, znaci na male kockie filovati) 1. fil – oblanda – 2. fil – oblanda 3. fil  – oblanda

ostaviti je da se malo stegne pa je preliti sa cokoladnom glazuru

Nema komentara:

Objavi komentar