Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

četvrtak

Torta sa plazma keksom


Sastojci:

Kora
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika punih oraha
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
200 ml soka od narandze
2 kašike brašna





Prvi fil
300 gr mlevenog Plazma keksa
casa od 200 ml soka od narandze
100 gr čokolade za kuvanje
125 gr margarina
50 gr šećera u prahu

Drugi fil
250 gr oraha
2 kašike šećera
100 ml mleka
125 gr margarina
50 gr šećera u prahu

Priprema:

Kora se priprema jednostavno. Umute se najpre belanca, zatim se doda šećer, pa zumanca, pa onda brašno i pračak za pecivo, kakao i na kraju se kašikom u to umešaju orasi. Peče se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je veličine 25×35 cm. Ali svako prilagodjava plehu koji ima, moze i malo manji, kora će biti deblja.

Kada se kora ohladi, pospe se sokom od cedjene pomorandze, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, moze da se doda jos malo, po slobodnoj proceni domaćice.
Prvi fil se pravi tako sto se Plazma keks prelije sokom od narandze i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa šećerom u prahu. Toj smesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena čokolada. Ako je smesa tvrda, slobodno se doda još soka od narandze, da se dobije masa koja moze da se maže preko kore.
Za drugi fil se najpre orasi malo podpeku u rerni, zatim se samelju, pa se popare u mleku koje se malo zašećeri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umućenim margarinom i sećerom u prahu.
Treci fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle skuva se puding od vanile, ali se ne stavi 8 vec 4 kašike šećera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa šećerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom. Dobije se prekrasna, glatka smesa.
Na koru se najpre stavi fil sa Plazma keksom, pa fil od oraha, a na kraju zuti fil. Odozgo se torta premaze sa dve umućene slatke pavlake.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Izvor:domacikolaci.net

Nema komentara:

Objavi komentar