Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

četvrtak

Šampita-uvijek odlična



POTREBNO za koru:
-3 zumanceta
-3 kasike secera
-3 kasike brasna
-3 kasike ulja
-4 kasike mlijeka
-pola pr za pecivo
-1 vanilin secer

-potrebno za šaum:
- 3 bjelanceta
-medju prstima soli

Agda:
- 2,5 šoljice za kafu secera
-1 solica vode

Priprema:
- Sastojke za koru sastaviti,umutiti i peci 10ak min na 200 stepeni
-Odmah staviti agdu da kuha 10ak min

-Ispecenu koru ostaviti da skroz ohladi,za to vrijeme praviti šaum
-Bjelanca lagano umutiti do te mjere da budu cvrsti(da ne mogu ispast iz zdjele)
-Odmah zatim malo po malo dodavati vrucu agdu,konstantno miješati na najvecoj brzini 10ak min,
-Istresti ga na ohladjen biskvit,te poravnati špatulom
-Po želji se može posuti cokolada ai ne mora
-Hladiti u frižideru najmanje par sati pa tek onda služiti

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar