Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

subota

Dunavski valovi

Biskvit:
3 jaja
15 žlica šećera u prahu
15 žlica ulja
15 žlica brašna
15 žlica mlijeka
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 staklenka očišćenih višanja





Krema:
½ l mlijeka
2 pudinga od vanilije
20 dag margarina
20 dag šećera u rahu
Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
6 dag margarina
3 žlice ulja

Priprema:
Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i uljem, postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i mlijeko. Na kraju umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti pola smjese, pažljivo poravnati kuhačom i zapeći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 10 min.


Za to vrijeme u ostatak smjese dodati 2 žlice kakaa i dobro promiješati kuhačom.
Izvaditi kolač iz pećnice, poslagati od gore višnje, zaliti ostatkom smeđe biskvitne mase i ispeći do kraja (još oko 30 min).
Još vrući kolač preliti sokom od kompota.
Dok se biskvit peče za kremu skuhati pudinge u mlijeku pa ohladiti uz miješanje kako se ne bi od gore stvorila korica.
Omekšali margarin pomiješan sa šećerom u prahu mikserom pjenasto izraditi pa toj smjesi dodati ohlađeni puding. Miksati dok krema ne bude kompaktna.
Za glazuru na pari otopiti čokoladu, margarin i ulje (ne smije provrijeti!)
Ohlađeni kolač premazati kremom i preliti čokoladnom glazurom.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Izvor:recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar