Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

subota

Tutti frutti kolač- ne peče se

Fil:
 8dcl mlijeka
 8žlica brašna
 8kom jaja
 4žlice šećera
 1 vanilija
 20dkg margarina
 10dkg čokolade za kuhanje
 5žlica sitnog šećera
 0,5kg keksa petit


Priprema
Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl.
U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći mikserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta  promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).

U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti čokoladu.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema  bude pjenasta.
Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i tako tri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika za gore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamo otopljenu čokoladu.Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.


Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo  odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se  stegne.
Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na pari i staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto drugo. 
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)


Izvor:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar