Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

petak

Rum torta

Rum torta
Sastojci
200 g piškota
200 ml soka od grejpfruta
4 jajeta
125 g šećera u prahu
125 ml ruma
2 vanil-šećera
100 g suvog grožđa
50 g piškota
100 g čokolade
200 ml slatke pavlake

Priprema
Piškote izmrviti, staviti u činiju, preliti sokom od grejpfruta i dobro promešati. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da odstoji. Suvo grožđe
preliti rumom i ostaviti 10 minuta da odstoji. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom na pari, dodati čokoladu, kuvati dok se na rastopi, a zatim ostaviti fil da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati fil od čokolade i grožđe sa rumom. Promešati i razliti u kalup na koru od piškota. Tortu ukrasiti piškotama i preliti čokoladnim topingom.
Ovo je još jedan primer odlično izbalansirene poslastice u kojoj se masti, belančevine i ugljeni hidrati nalaze u idealnoj srazmeri. Ne zaboravite da i energetsku vrednost poslastica marate uračunati u ukupni dnevni kalorijski unos.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)


(kuhinjica.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar