Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

subota

Domaće pecivo odlično za hamburger

Sastojci:
  • 1 šolja mlijeka
  • 1 šolja vode
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika šećera
  • 1 ½ kašičica soli
  • 5 ½ šolje brašna
  • 1 kesica germe
  • 1 žumance
  • 1 kašika vode


Način pripreme:
  1. Pomiješajte mlijeko sa puterom i soli u šerpici i pustite da provrije.
  2. Sklonite sa strane i sačekajte da se ohladi.
  3. U velikoj posudi pomiješajte brašno i germu.
  4. Naspite mlijeko i miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
  5. Mijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi 10-ak minuta.
  6. Stavite ga u namašćenu posudu i pustite da naraste 1h.
  7. Rukama oblikujte 12 lotica i st5avite ih u tepsiju.
  8. Rukom lagano spljoštite hljepčiće i ostavite da narastu 20-ak minuta.
  9. Umutite žumance sa vodom i premažite hljepčiće.
  10. Pecite 10 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar