Tijesto:
- 7 bjelanjak
- 7 dkg šećera
- 7 žlica oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 2 dl mlijeka za prelit
- 7 žutanjaka
- 7 žlica šećera
- 7 žlica brašna
- 8 dl mlijeka
- 3 vanilin šećera
- 1 cijeli maslac
- 3 dl slatkog vrhnja za šlag
- 7 bjelanjaka istući u čvrsti snijeg.
Za kremu, žumanjke promiješati sa šećerom, brašnom, vanili šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding. Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati nekih 10 - 15 minuta. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati maslac i dobro sve zajedno izmiksati. Rasporediti je preko ohlađenog biskvita. Od slatkog vrhnja napraviti šlag i staviti ga na kremu.
Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u desnom gornjem uglu. Hvala vam puno i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar