·
500 g lisnatog tijesta
·
500 g mljevenog maka
·
200 g meda
·
50 g šećera u prahu
·
100 g grožđica
·
100 g marmelade od brusnica
·
2,5 dl mlijeka
Postupak
pripreme:
Svježe mljeveni mak preliti vrućim mlijeko i ostaviti ½ sata da
nabubri.
Potom dodati med, šećer u prahu, grožđice i marmeladu od brusnica.
Sve sastojke dobro promiješati i ostaviti ½ sata da se sastojci prožmu.
Pećnicu zagrjati na 180°C.
Lisnato tijesto razvaljati u pravokutnik, na radnoj površini posutoj brašnom.
Odstraniti višak brašna sa tijesta pa ravnomjerno rasporediti nadjev, saviti i položiti u namašćeni lim za pečenje ili kalup za vijenac – ako želite oblik vijenca.
Ostaviti na toplome da se digne i potom ispeći (peče se cca 40 minuta).
Topao vijenac izvaditi iz kalupa, a kad se ohladi posipati šečerom u prahu i servirati.
Potom dodati med, šećer u prahu, grožđice i marmeladu od brusnica.
Sve sastojke dobro promiješati i ostaviti ½ sata da se sastojci prožmu.
Pećnicu zagrjati na 180°C.
Lisnato tijesto razvaljati u pravokutnik, na radnoj površini posutoj brašnom.
Odstraniti višak brašna sa tijesta pa ravnomjerno rasporediti nadjev, saviti i položiti u namašćeni lim za pečenje ili kalup za vijenac – ako želite oblik vijenca.
Ostaviti na toplome da se digne i potom ispeći (peče se cca 40 minuta).
Topao vijenac izvaditi iz kalupa, a kad se ohladi posipati šečerom u prahu i servirati.
Ako vam se sviđa tekst, molimo da nas podržite na Facebook-u,tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar