Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

utorak

Pita sa piletinom i gljivama


Sastojci:
-500 g kora za pitu,
-500 g pilećeg filea,
- 500 g šampinjona,
- 1 glavica crnog luka,
-400-500 ml kisele pavlake,
-200 g kačkavalja,
- malo ulja

Priprema:
-Na malo ulja brzo ispržiti kockice filea. Kada porumene, izvaditi i ostaviti sa strane. U isto ulje dodati sitno iseckan luk, dinstati do staklaste boje. Vratiti file, dodati gljive isjeckane na kockice. Smesa je gotova kada ispari višak tečnosti iz gljiva. Začiniti sa biberom i soli po ukusu. Ostaviti sa strane da se  prohladi.       -Potrebno je imati parni broj kora - za 1 veliki rolat deset kora. Uzeti jednu koru, ne premazivati, preko nje složiti drugu i tanko premazati kiselom pavlakom, oko 3-4 kašike. Bitno da je sloj tanak, ali po celoj kori namazan. Staviti sledeću koru, ne mazati, dodati sledeću i tanko sa pavlakom premazati. Poslednju koru namazati pavlakom i dodati smesu sa mesom i gljivama, uz ivicu kore, a možete i na celu. Narendati kačkavalj, a zatim uviti u rolat. Da se ne biste zbunili, ako imate 10 kora, imaćete 5 premaza pavlakom. -Nakon uvijanja, premazati okolo i krajeve dobro sa pavlakom. Ako pečete bez pek papira, malo pouljiti dno posude u kojoj pečete. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta, zavisi od pećnice.

Nema komentara:

Objavi komentar