Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Kolač od čokolade i kokosa



Tijesto :

  • 120gr brasna 
  • 1 kašičica praska za pecivo 
  • 2 kašike kakao praha 
  • 160gr secera 
  • 60gr kokosa 
  • 125gr maslaca(otopiti) 
  • malo vanilija extrakta 
  • 1jaje 
Čokoladna glazura :
  • 1 zlica limunovog soka 
  • 160 gr dema od marelice 
  • 100gr cokolade 
  • 3 zlice vrhnja 
  • ako zelis,30gr maslaca
Priprema :
  • Pripremiti posudu za pečenje ( lim: 28x18cm), zagrijati rernu.
  • U zdjelu prosijati brasno,kakao  i prasak za pecivo,pa dodati secer,kokos i otopljen maslac,vaniliju i jaje.
  • Rucno izmijesati smjesu,pa je sipati u pripremljen lim.
  • Staviti peci na 180c oko20minuta.Peceno ostavi u limu da se ohladi.
  • Džem i limun stavi da zakuhaju,brzo ih izmijesati pa sipati preko kolaca,te pustiti da se ohladi.
  • Istopiti maslac u maloj serpici,skloniti u str. pa dodati cokoladu i vrhnje. Mijesati da se poveze,pa preliti preko kolaca.
  • Ohlađeni kolac izrezati,ukrasiti po zelji  i servirati uz kafu ili caj.Držati ga na sobnoj temperaturi, jer se u frižideru previše stisne i bude tvrd.

Dobar tek :)





Nema komentara:

Objavi komentar