Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Biskvit sa čokoladnom glazurom



Sastojci:

  • 1 mjera šećera (čaša od 200 g)
  • 1 mjera brašna
  • pola mjere vode
  • pola mjere ulja
  • jedna kašika sode bikarbone
  • 4 žumanjka
  • 100 grama čokolade u prahu ili rastopljene čokolade
Priprema :


  • izmiksati 4 bjelanjka u jednoj posudi
  • u drugoj posudi izmješati smjesu za biskvit
  • sjediniti bjelanjak i smjesu za biskvit lagano prevrćući žlicom
  • izliti u veliki protvan od pećnice
  • peći na 190 stupnjeva 15 minuta
  • pečeno prekriti čistom krpom i najlon vrećicom i ostaviti 15 min (da biskvit bude još mekši u vlastitoj pari)


Čokoladna glazura:
  • 100 grama čokolade
  • 4 žlice ulja
  • 4 žlice vode
  • sve zajedno sjediniti na vatri i preliti preko biskvita
Ako vam se sviđa teks,molimo da nas podržite na Facebook-u, klikom na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno i dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar