Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

Rolat sa kremom od kafe

Neprocenjiv u kuhinji, ovaj neophodni dodatak svih soseva i preliva uzdiže ukus hrane svojim

jedinstvenim i baršunastim ukusom. Namazan na hleb ili u tartovima, on se topi u ustima,

obogaćuje predjela i glavna jela, a nezamenljiv je sastojak ukusnih deserata.

Sastojci:

120 g brašna

170 g šećera u prahu


5 jaja, 125 g putera

3 kašičice instant- kafe

3 kašike brendija

Priprema:

Iz 4 jajeta odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg, a žumanca

penasto umutite sa 120 g šećera. Smesi od žumanaca dodajte brašno, a zatim energično

umešajte trećinu snega od belanaca. Potom nežnim pokretima umešajte preostali sneg od

belanaca.

Dobijenu smesu sipajte u kalup dimenzija 20×30 cm, prethodno obložen papirom za

pečenje i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C. Pečenu koru izvrnite na krpu

posutu s malo šećera, uklonite papir za pečenje i uvijte je u rolat. Ostavite je da tako

odstoji najmanje nekoliko minuta, pa je odmotajte.

Preostalo jaje umutite s preostalim šećerom u prahu i kuvajte na pari dok se ne zgusne.

Dodajte kafu razmućenu u brendiju, pa sklonite s vatre i nastavite da mutite dok se smesa

ne ohladi.

Omekšali puter stavite u sud i mutite ga mikserom da postane penast, pa u njega umešajte

krem od kafe.




Namažite pečenu koru smesom od kafe, urolajte i prebacite u frižider na par sati. Pre

posluženja rolat po želji možete posuti šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar