Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

Mozzart kocke za pola sata

SATOJCI:
2 kasike brasna
1 kesica pudinga od vanile
1/2 lmleka

za fil:
10 kasika mlevenih proprzenih badema
1 kesica praska za pecivo
2 dl ulja
2 d lmleka
160 g brasna
180 g secera
5 jaja


za koru:
250 gsecera
250 gmargarinaza ukrasavanje:
mleveni bademi

Postupak pripreme:
Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe. 
Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha.

Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne. 
Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.

Nema komentara:

Objavi komentar