Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

subota

KINDERBUENO

Sastojci:

ZA KORU:
6 belanaca,
4 kašike brašna,
6 kašika šećera.
Potrebno još i 100 g nutele,
100 g seckanih lešnika, keks.

ZA FIL:
1 l mleka,
8 kašika gustina,
6 žumanaca,
10 kašika šećera,
1 puding od vanile,
200 g margarina,
3 vanilin šećera,
100 g čokolade za kuvanje.

Priprema:
U mleku skuvajte fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodajte margarin i sjedinite. Zatim podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu. Kalup promera 32 cm obložite papirom za pečenja, namažite margarinom i pospite lešnicima. Umutite belanca i šećer, zatim lagano dodajte brašno i sjedinite, pa prelijte po lešnicima.

Pecite 15 minuta na 180 C. Kad je gotovo, izvadite i okrenite na stranu gde su lešnici, namažite nutelom i prekrite keksom. Po keksu namažite beli fil pa tamni. Umutite 2,5 dl slatke pavlake i namažite odozgo. Ukrasite krupno mlevenim lešnikom i pre služenja ostavite na par sati u frižider.

4 komentara:

  1. Na slici je preko kore beli fil pa keks pa čokoladni fil, a ne keks pa dva fila kao u receptu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Istina, slike ne prate recept. Ne samo ova , vec vecina

    OdgovoriIzbriši
  3. Koliko dugo se ova kora pece

    OdgovoriIzbriši
  4. A ok sad sam vidjela

    OdgovoriIzbriši