Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

subota

Čokoladni kasato

Za pola sata napravite ove ukusne štanglice sa ukusom čokolade. Ova savršena kombinacija ukusa će osvojiti na prvi zalogaj!

Potrebni sastojci:
300g krompira,
300g mlevenog keksa,
200g čokolade,
140g margarina,
200g prah šećera,
1 kašika kakaa,
1 kašika ulja


Priprema:
Korak 1: Skuvajte krompir, ocedite ga i ispasirajte, pa mu dodajte čokolade i 100g margarina. Čokolada i margarin će se od toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte mleveni keks, prah šećer, kakao.


Korak 2: Formirajte kolač-ploču, na tacni ili u kalupu. Ostavite da se stegne i ohladi. Za to vreme da na pari otopite 100g čokolade, 40g margarina, 1kašiku ulja. Isecite štanglice kolača, pa ih umačite ili jednostavno prelijte pripremljenom glazurom. Vratite u fržider da se sve stegne.

 kuhinjica.co

Nema komentara:

Objavi komentar