Sastojci Krema:
- 6 jaja
- 2 vanilin šećera
- 28 dkg oštrog brašna
- 1 l i 5 dl mlijeka
- 30 dkg šećera
- 4 i pol žlica šećera
- 15 dkg čokolade za kuhanje
- 15 dkg margarina
- 4 i pol žlice vode
- Još potrebno: 0,5 l vrhnja za šlag petit keksi ili 250 grama smrznutog lisnatog tijesta
Mikserom umiješamo žutanjke sa vanilin šećerom, brašnom i 4 dl mlijeka. Ukuhamo u 1 litru i 1 dl mlijeka i miješamo oko 20 minuta od trenutka vrenja. U gotovu vruću kremu umiješamo snijeg od 6 bjelanjaka koji smo istukli sa 30 dkg šećera. Kremu nalijemo u plinski protvan na koji smo stavili petit kekse ili ispekli koru od lisnatog tijesta. Ja imam protvan sa malo dubljim stranicama pa mi krema točno prekrije stranice, vi možete koristiti i manju tepsiju pa će vam kremšnite biti više. Ohlađenu kremu namažemo tučenim vrhnjem za šlag, pripremo glazuru od čokolade koju ste kuhali na pari i prelijte preko šlaga. Čim se čokolada malo stvrdne ja iscrtam kocke tako da mi je kasnije lakše rezati i da mi čokolada ne puca.
Ovo izgleda fenomenalnom ali ja tek sada počinjem prvi puta ovaj recept.Čim piše da je podravska mora biti dobra.
OdgovoriIzbriši