Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

Juliška-jedan fini starinski kolač koji nije teško napraviti

Za Julišku je potrebno prvo napraviti biskvit:
6 bjelanjaka umutiti sa
15 dag šećera pa dodati jedan po jedan
6 žumanaca, još malo mutiti te umiješati lagano žlicom
4 - 5 dag kakaa
4 - 5 žlica mljvenih oraha i
2 žlice brašna.


1. gotovu smjesu izliti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 23 x 38 cm. peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta

2. gotov biskvit izvaditi iz pećnice te ga vrućeg zaliti s polovicom preljeva:

15 dag šećera prokuhati s 2 dcl mlijeka

3. Znači, samo polovicu ovog preljeva preliti po biskvitu a od druge polovice pravimo kremu:



15 dag mljevenih oraha umiješati u drugu polovicu vrućeg zaljeva. Ohladiti i dodati 1/2 polovicu (125 g) umućenog maslaca ili margarina

4. Ovu kremu razvući po ohlađenom biskvitu.

5. Posuti po kremi ribanu čokoladu ili šlag pjenu (ko voli).... poslužiti...

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
recepti.hr


Nema komentara:

Objavi komentar