Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Tijesto za peciva

Sastojci:

  •  500 gr ostrog brasna 
  •  500 gr mekog brasna 
  •  0, 5 dl ulja  200 mlkis. pavlake/ vrhnja/  1/2 ljogurta  40 grsvezeg kvasca  1 kesica praska za pecivo  malosecera  1 kasicicasoli  1 dlmlake vode



Priprema:

  • U mlaku vodu staviti secer  i kvasac i sacekati da malo  nadodje.
  • U vecu posudu za mesenje stavite brasno, nadosli kvasac i sve ostale sastojke. Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
  • Svi sastojci moraju biti sobne temperature.
  • Testo podeliti na 2-3 dela, staviti u vece kese, zavezati i ostaviti u frizideru do upotrebe.
  • Ako zelite da ga koristite istog dana mozete to uciniti posle 30 minuta, a ostalo moze stajati do 7 dana.
  • Kod mene to stoji 3-4 dana i uvek ga potrosim ranije.Mozete od njega praviti pizze, kifle slane i slatke, rol virsle, ustipke, piroske, pogace, pletenice i dr.
  • Pri koriscenju ostaviti ga na toplom mestu 10 minuta, razviti na pobrasnjenoj podlozi i praviti sta pozelite.

Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

(coolinarka.com)


Nema komentara:

Objavi komentar