Sastojci :
- 1 čaša brašna
- 125 grama maslaca
- 4 kašike smeđeg šećera
- 3/4 čaše kokosa
Fil/Karamel premaz:
- 500 ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 80 grama maslaca
- 4 kašike smeđeg šećera
Čokoladna glazura :
- 100 grama čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema :
- U zdjelu staviti brašno,šećer, kokos, promiješati i dodati istopljen maslac, pa sve izmiješati da se dobije vlažna masa.
- U pripremljenu tepsiju (25x15cm) pritisnuti lagano dobijenu smjesu i staviti u prethodno zagrijanu rernu na 160 stepeni da se peče nekih 10-12 minuta, dok ne dobije svijetlo smeđu boju.
- Pustiti biskvit da se malo ohladi
- U šerpu staviti maslac, šećer i zaslađeno kondenzirano mlijeko, te kuhati, miješati kuhačom cijelo vrijeme,dok se ne pojave mjehurići, zatim smanjiti temperaturu i kuhati jos 5 minuta.Kada potez kuhačom ostavi trag, znači da se karamel zgusnuo i da je spreman za upotrebu
- Tako pripremljen fil premazati preko biskvita i ponovo vratiti u rernu da se peče nekih 15-tak minuta (kada se po rubovima pojave mjehurići tada je gotovo)
- Kada se karamel stisne, preliti ga čokoladom otopljenoj na pari
Ako vam se sviđa tekst, molimo da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar