- Jaja - 6 komada
- Brašno - 6 kašika
- Šećer - 6 kašika
- Vanilin šećer- 1
- Prašak za pecivo - 1
- Kakao - 4 kašike
- Vruća voda - 6 kašika
- Velika časa mlijeka za preljevanje pečenog biskvita
Priprema biskvita : Odvojiti bjelanca od žumanca te mikserom izmiješati žumanca i šećer. Postepeno dodavati ostale sastojke, te na kraju dodati snijeg od bjelanaca. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Nakon što je biskvit pečen preliti ga mlijekom
Sastojci za kremu :
- Mlijeko - 1 litar
- Vanilin šećer - 1
- Šećer - 4 kašike
- Šećer u prahu -100 grama
- Margarin - 150 grama
- Gustin - 7 kašika
Priprema kreme : Od 1 litre mlijeka odvojiti oko 150 mililitara i pomiješati to sa gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha, pa u kipuće ukuhati gustin s mlijekom i šećerom,kuhati dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin sa šećerom u prahu. Zatim kremu nanijeti na biskvit.
Čokoladni preliv sastojci :
- Čokolada za kuhanje 100 grama
- Mliječna čokolada 100 grama
- Mlijeko - 2 kašike
- Šećer u prahu -2 kašike
- Margarin - 75 grama
Kolač staviti u frižider da se hladi,nakon čega ga možete služiti, dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar