- 6 jaja
- 7 kašika šećera
- 3 kašike glatkog brašna
- 3 kašike krušnih mrvica
- 3 kašike kakaa
- 5-6 kašika mlijeka
- 1 vanilin šećer s okusom ruma
- 1 prašak za pecivo
- na vrh noža začina za medenjake ili cimeta
Za
kremu:
- 0,5 l vrhnja za šlag (Hulala, Hole ili neko slično)
- 2 mala sirna namaza
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 vrećica želatine u prahu
- 5-6 kašika mlijeka
I
još:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 80 g margarina
- 5 kašika ulja
- 1 kašika vode
Priprema :
- Za biskvit razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasti. Dodavati tada postepeno ostale sastojke uz miksanje. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u velik lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 20 min.
- Sa pečenog biskvita maknuti papir za pečenje, prerezati ga po dužini na pola kako biste dobili dvije kore. Svaku koru poškropiti sa nekoliko kašika mlijeka.
- Za kremu miksati vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu dok ne postane čvrsto. Dodati tada i sirni namaz pa dobro izraditi i sjediniti sa šlagom. Na kraju dodati želatinu pripremljenu prema uputi na omotu.
- Čokoladu otopiti sa svim ostalim sastojcima na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ne smije provrijeti, dovoljno je da se svi sastojci otope i da dobijete lijepu tekuću strukturu.
- Na jednu polovicu biskvita premazati polovicu kreme, preliti preko kreme polovicu čokoladnog preljeva i lagano ga poravnati dugim nožem. Staviti kolač u hladnjak da se glazura malo stvrdne. Potom preko čokolade premazati ostatak kreme, pokriti drugim biskvitom pa preko njega preliti ostatak čokoladnog preljeva.
- Sve skupa dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke ili na deblje šnite.
Vaš Kinder pingui kolač je spreman za služenje, dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar