Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

subota

Kinder pingui kolač



Za biskvit: 
  • 6 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike glatkog brašna
  • 3 kašike krušnih mrvica
  • 3 kašike kakaa
  • 5-6 kašika mlijeka
  • 1 vanilin šećer s okusom ruma
  • 1 prašak za pecivo
  • na vrh noža začina za medenjake ili cimeta

Za kremu:
  • 0,5 l vrhnja za šlag (Hulala, Hole ili neko slično)
  • 2 mala sirna namaza
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 5-6 kašika mlijeka

I još:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 80 g margarina
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika vode

Priprema :
  1. Za biskvit razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasti. Dodavati tada postepeno ostale sastojke uz miksanje. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u velik lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 20 min.
  2. Sa pečenog biskvita maknuti papir za pečenje, prerezati ga po dužini na pola kako biste dobili dvije kore. Svaku koru poškropiti sa nekoliko kašika mlijeka.
  3. Za kremu miksati vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu dok ne postane čvrsto. Dodati tada i sirni namaz pa dobro izraditi i sjediniti sa šlagom. Na kraju dodati želatinu pripremljenu prema uputi na omotu.
  4. Čokoladu otopiti sa svim ostalim sastojcima na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ne smije provrijeti, dovoljno je da se svi sastojci otope i da dobijete lijepu tekuću strukturu.
  5. Na jednu polovicu biskvita premazati polovicu kreme, preliti preko kreme polovicu čokoladnog preljeva i lagano ga poravnati dugim nožem. Staviti kolač u hladnjak da se glazura malo stvrdne. Potom preko čokolade premazati ostatak kreme, pokriti drugim biskvitom pa preko njega preliti ostatak čokoladnog preljeva.
  6. Sve skupa dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke ili na deblje šnite.

Vaš Kinder pingui kolač je spreman za služenje, dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar