Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

utorak

Ružica

120 gr. putera
2 male soljice ulja
2 jaja
2 male soljice mlijeka
1 kasika secera
1 ipo kasika suhog kvasca
500 gr. brasna
Fil:
200 gr. mljeveni oraha
1 kasika secera
Agda:
700 gr. secera
800 ml. vode


Prvo skuhajte agdu i maknite sa peci da se hladi.
Otopite puter,dodajte mu ulje,mlijeko,secer i jaja pa izmutite.
Dodajte brasno i kvasac pa zamjesite fino tijesto.
Prekrite tijesto i pustite da izraste.



Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu,primjesite i razvite ali ne previse tanko.
Orahe sameljite i pomjesajte sa secerom.
Orahe rasporedite preko razvijenog tijesta i smotajte sa obi strane do pola.
Rolne isjecite oko 2 prsta sirine i redajte u nauljenu tepsiju.
Pecite na 400F-200C dok ruzice nebudu gotove.
Gotove ruzice zalite prohladjenom agdom.

Nema komentara:

Objavi komentar