Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

nedjelja

Bijeli kokos rolat

Sastojci
 5 jaja
 100 g šećera
 1 vanili šećer
 3 žlice tople vode
 100 gmekog pšeničnog brašna
 25 g gustina
 1/2 praška za pecivo

Krema
 8 dcl mlijeka
 3 žlice kokosovog brašna
 4 žlice šećera
 70 g gustina
 50 g margarina




Priprema


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva C.Jaja, šećer i vanili šećer izmiksajte, dodajte vodu, brašno pomješano s gustinom i praškom za pecivoi polako izmješajte.

Tepsiju veličine 43×32 cm (otprilike, naravno) obložite papirom za pečenje, istresite izmiksanu smjesu za biskvit i stavite peći oko 15 min.

Pečeni rolat pažljivo uvijte skupa s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

Krema

U mlijeko namočite kokosovo brašno (najbolje dan ranije).U šerpicu stavite dio mlijeka s kokosom i šećer da zavrije, za to vrijeme u drugu polovicu mlijeka umutite gustin.


Maknite vrelo mlijeko s vatre i polako umutite mlijeko s gustinom, pustite da provrije neprestano mješajući.

Kad se krema zgusne ostavite da se ohladi.

U ohlađenu kremu umješajte margarin.

Namažite kremu na biskvit, urolajte pa ju namažite izvana i malo ju ukrasite vilicom .



coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar