Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

četvrtak

Najbolji biskvit za kolače i torte



 

Sastojci :

  1. Šećer - 180 grama
  2. Brašno - 200 grama
  3. Prašak za pecivo - 1 kesica
  4. Jaja - 5 komada
  5. Voda - 5 kašika vode

Priprema :

  •  Jaja umutiti dok se ne dobije pjena,pa dodati 5 kašika vode i nastaviti miješati,zatim pomalo dodavati šećer uz neprekidno miješanje. Ovome dodati brašno koje  je prethodno pomiješano sa praškom za pecivoi umutiti pjenjačom dok smjesa ne postane kompaktna,odnosno ne sjedini se.
  • Dobijenu smjesu zatim istresti u kalup,na dno kalupa postavit papir za pečenje. Rernu zagrijati na 180 stepeni,te peći 25 minuta. Nakon toga koru izvaditi i ostaviti da se hladi,zatim isjeći po želji na 2-3 kore.

Vaš biskvit je gotov samo još da ubacite fil i torta ili kolači su spremni :)





Nema komentara:

Objavi komentar