Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

utorak

Krofne sa čokladom

Sastojci

– 200 ml mlijeka
– 1 kašika šećera
– 1 kašičica soli
– 2 jaja
– brašno po potrebi

PUNJENJE

– 200 gr čokolade za kuhanje
– 4 kašike vode
– 4 kašike mljevenog keksa
– šećer u prahu



Način pripreme

U mlakom mlijeku otopite kvasac sa šećerom.




Umutite jaja, dodajte so i nadošao kvasac pa dodajite malo po malo brašna dok ne dobijete smjesu koju možete mijesiti.

Ostavite da se udvostuči pa razvucite na pobrašnjenoj podlozi.

Otopite čokoladu sa vodom i pošećerite po želji.



Dodajte keks da zgusnete smjesu i punite tijesto pa preklopite drugim dijelom.

Ostavite da odstoji pola sata pa pržite u vrelom ulju dok ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar