Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

nedjelja

JAFFA TORTA

Sastojci
Kora
 18 jaja
 10kaš.šećera
 15kaš.mljevenih oraha(oko 300gr.)
 2kaš.brašna
 2kaš.ulja
 2praška za pec.


Bijeli krem
 700ml.slatkog mlijeka
 6kom.vanilin šećera-Dolcela
 6kaš.brašna
 2kaš.gustina za kolače
 1 margarin
 200gr.prah šečćera



Krem sa orasima
 300gr.prah šećera
 5kaš.hladne vode
 150gr.čokolade za kuvanje
 1 jaje
 300gr.mljevenih oraha
 1 margarin

Jaffa keks
 4kutije x 150grama


Priprema
Kora:ako se peče u velikom plehu(kao što sam ja)peku se dvije kore po 9jaja, mute se bjelanca sa šećerom, dodaju žumanca i tako redom od predviđenih sastojaka po pola.Pečena kora se izreže po širini na dva dijela, tako se ukupno dobiju četiri.Ako se peku kore u okruglom kalupu onda se peku 4, po 4jaja itd.



Bijeli krem-kuvati uobičajeno, hladan spojiti sa umućenim margarinom i šećerom.
Krem sa orasima-u šerpicu staviti prah šećer i preliti ga vodom samo koliko da se okvasi, kad provri dodaju se orasi i čokolada, miješa koliko samo da se čokolada istopi i skloni sa vatre.Hladan se doda umućenom margarinu sa jednim jajetom.

Ređanje:kora-tamni fil-kora-bijeli fil(četvrtina od pripremljenog)ređanje jaffa keksa na podlozi čokoladnom stranom na dolje;-opet bijeli fil;ide druga kora-tamni fil-treća kora-bijeli fil i drugi red jaffa keksa-bijeli fil i poslednja kora
coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar