Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

Hrskava sladoled torta

Potrebni sastojci:

2 šolje čokoladnog namaza (nutela, evrokrem, linolada)
6 šolja rižinih pahuljica
3, 7 l sladoleda od vanile

Priprema:

Za početak stavite okrugli kalup za torte kao i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade.


U većoj šerpi na šporetu pomešajte čokoladni namaz i rižine pahuljice na veoma niskoj temperaturi i mešajte da se u potpunosti sjedine pa sklonite sa vatre.




Veliku, tanku tepsiju za pečenje keksića obložite masnim papirom pa po njoj ravnomerno rasporedite smesu od čokoladnog namaza i pahuljica pa stavite u frižider da se stisne.




Dok su pahuljice u frižideru vi izvadite sladoled od vanile da omekša na sobnoj temperaturi 35-40 minuta. Nakon toga izvadite i pahuljice pa ih isecite na komadiće veličine jednog zalogaja.

Iz zamrzivača izvadite kalup za torte i posudu za mešanje. Odvojite sa strane dve šolje rižinih pahuljica obloženih nutelom, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u ledenoj posudi za mešanje. Budite brzi.

Kad ste sve izmešali smesu uspite u kalup za torte, pospite ostatkom rižinih pahuljica i nutele, pokrijte plastičnom folijom pa sve stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati ili preko noći.

Nema komentara:

Objavi komentar