Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

utorak

RUSKE KAPE! DOBAR STARI KOLAČ… ZVALI GA RUSKE KAPE ILI ŠUBARICE, UVIJEK JE OMILJEN GDJE GOD DA SE POJAVI. MENI JE POSEBNO DRAG JER ME VRAĆA U DJETINJSTVO

Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
250 g brašna
1 prašak za pecivo

1 i pol žlica kakaa

Krema
1 puding s okusom vanilije
350 ml mlijeka
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 g maslaca
100 g kokosovog brašna


Glazura
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja

Priprema

BISKVIT
1.Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrt snijeg.
2.Žutanjcima dodajte šećer i tucite dok ne postane svijetlo i pjenasto.





3.Dodajte ulje i vodu, te dobro promiješajte.
4.Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smjesu jaja i šećera i miješajte do se ne sjedini.
5.Umiješajte snijeg od bjelanjaca i smjesu podjelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte kakao.
6.Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu (od pećnice). Pecite ih na 180 stupnjeva 10-15 min.
7.Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).

KREMA

1.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka, te ga ukuhajte u ostatak mlijeka.
2.
Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te dobro izmiješajte električnim mikserom.
Postupak filanja
1.
Na tamni krug od biskvita stavite žličicu kreme, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremi, ima je čak i previše).
2.
Tako dobivenu “torticu” premažite kremom i sastrane (obod), te uvaljajte u kokosovo brašno.


GLAZURA
1.
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi.
2.
Uz pomoć čajne žličice, vrh svake “tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat-dva prije posluživanja.

Posluživanje
Kao što rekoh, recept nije puno drugačiji od drugih, ali ipak je. Najveća razlika je dvobojni biskvit, koji ne samo da kolaču daje poseban okus, već i izgleda jako lijepo i dekorativno. Kako to izgleda u presjeku, možete vidjeti ovdje.

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar