Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

utorak

Čudo od jednog jajeta,kolač koji ćete željeti svaki dan jesti mmm

Pravo čudo, slasno i lijepo. Brzo i jednostavno za napraviti.

Sastojci
    Za biskvit:
    1 jaje
    1 šalica 2 dl šećera
    1 šalica 2 dl mljevenih oraha
    1 šalica 2 dl mlijeka
    1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
    1 dl ulja
    1/2 vrečice praška za pecivo

     


Za kremu
    2 pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
    6 žlice šećera
    6 dl mlijeka
    20 dag maslaca
    Za posipavanje
    naribana čokolada


Priprema:
Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.
Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35x20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.
Još topli biskvit poškropiti sa rumom


    Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremu posipati naribanom čokoladom.

Posluživanje:


Moj savjet:
Nakon što sam iprobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača , predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način!

Nema komentara:

Objavi komentar