Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

ČOKOLADNA TORTA


SASTOJCI :

Za koru :
6 jaja,
6 kašika šećera,
4 kašike brašna,
2 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo.
Ako želite i volite možete staviti ekstrat ruma u koru.
Za fil :
6oo ml slatke pavlake,
4oo gr čokolade (možete pomešati 2oo gr crne i 2oo gr mlečne).

RIPREMA :

Belanca umutiti sa šećerom da se dobije čvrsti šlag. Dodavati jedno po jedno žumance i još malo umutiti.


Brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer dodati u smesu i lagano promešati kašikom. Pleh namazati uljem i posuti brašnom ili kakaom. Smesu za koru podeliti na 3 dela pa ispeći 3 kore.

Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Slatku pavlaku promešati sa čokoladom pa rastopiti na pari. Mešati da se lepo sjedini. Ostaviti da se ohladi pa fil staviti u frižider da se stegne. Filovati tortu sledećim redosledom, kora~fil, kora~fil, kora~fil. Po želji ukrasiti čokoladnim šlagom ili glazurom od čokolade (1oo gr čokolade rastopiti sa 2 kašike ulja pa preliti tortu). 


Ostaviti tortu preko noći da odstoji pa je poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar