Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

Mekane kiflice, odlične su !!!

Slatke, slane, prazne, punjene, ma sve su odlične! :) Isprobala sam puno recepata za kiflice, ali ovaj
mi je najbolji!


Sastojci
Za tijesto:
 1 kg brašna
 1 svježi kvasac
  sol (po potrebi, otprilike jedna žlica)
 2 žlice šećera
 2 dl ulja
 7 dl mlijeka

  Preporuka za punjenje:
 25 dag salame (šunka u ovitku, kuhana šunka)
 25 dag sira (gouda ili slično)
 1,5-2 vrhnja
 malo vegete (2-3 manja prstohvata)



Priprema:
Ostavite tijesto pokriveno krpom da se diže na toplom. Nakon pola sata ponovno promiješati tijesto pa ostaviti još kojih pola sata da se diže, odnosno dok prilično ne naraste
Tijesto zatim podijelite u 4 loptice, svaku razvucite i režite trokutiće te oblikujte kiflice.
Slažite kiflice u nauljenu tepsiju ili na papir za pečenje te premažite jajem i uljem koje ste prethodno pomiješali. Pecite ih na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Posluživanje
Ove su kiflice odlične kad su prazne, fine su i s pekmezom, a ja najviše volim kad su punjene smjesom koju sam gore preporučila jer su od vrhnja još mekše. Izbor prepuštam vama! Dobar tek! :)

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar