Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

četvrtak

Brza torta sa jagodama

Sastojci:
– 600 ml mlijeka
– 2 pudinga od vanile
– 4 kašike šećera
– 125 gr margarina
– 100 gr šećera u prahu
– 250 ml slatke pavlake
– 27 komada plazma keksa, ili nekog drugog, može petit ili piškote.
– 200 – 300 gr jagoda
100 ml mlijeka za potpanje plazma keksa


Priprema:
Umutiti puding sa šećerom i malo hladnog mlijeka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnuo skloniti da se ohladi.
Ulupati penasti margarin i šećer u prahu, pa dodati im ohladjeni puding koji smo prethodno razbili mikserom.
Umutiti sve zajedno.
Ulupati slatku pavlaku i dodati dvije kašike slatke pavlake pudingu pa opet umutiti.
U toplo mlijeko umočiti 9 komada plazma keksa pa poslagati u kalup koji smo obložili kesom ili folijom.
Preko keksa namazati sloj slatke pavlake, poredati izrezane jagode i nanijeti pola puding krema.
Ponoviti slaganje keksa, pa opet namazati sloj slatke pavlake, voditi računa da ostane i za završni fil.
Preko slatke pavlake staviti jagode i ostatak puding krema, na koji stavite ostatak keksa umočenog u mlijeko.
Tako u kalupu staviti u zamrzivač 2 časa da odstoji.
Okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju.


Dekorisati sa ostatkom slatke pavlake i onda još malo ostaviti da odstoji jer je keksu potrebno malo više vremena da omekša. Ako pravite kolač sa piškotama moći ćete odmah poslužiti.

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar