Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Pijesak Kocke

Sastojci
 6 pudinga od vanilije
 2l mlijeka
 2dl secera
 +
 250g maslaca sobne temperature

Dodatni sastojci:
 300g istopljene cokolade(tamne ili mlijecne)
 300g mljevenog kekisa ili(przenih ljesnjaka)
 300g kokosa



ukrasavanje:
 2 vrecice slag pjene ili
 2-3dl slatkog tucenog vrhnja

Priprema
Puding skuhati po uputstvima.Skuhan puding sasuti u pripremljene posude i pokriti prozirnom folijom, ostaviti da se puding u potpunosti ohladi(najbolje je puding skuhati noc prije)
Maslac predhodno dobro umutiti i dodavati mu ohladjen puding kasku po kasiku.Umiksati dobro puding u maslac pa smjesu podjeliti u na tri jednaka dijela.
U 1 dio dodati 300g istopljene cokolade (dobro izmjesati)
U 2 dio dodati mljevene kekse i
U 3 dio dodati kokosovo brasno


Zeljeni kalup obloziti papirom za pecenje(lakse se reze i vadi kolac iz kalupa) pa u kalup sasuti Masu sa kokosovim brasnom (opet lakse je izvaditi kolac jer je masa dosta cvrsca nego masa sa cokoladom ili keksom) poravnati masu i sasuti preostale dvije mase.
Kolac ostaviti u frizider na hladenje barem 3-4h ili u zamrzivac na 2h.. Ohladjen kolac premazati slag pjenom ili slatkim tucenim vrhnjem..Ukrasiti po zelji…
Posluživanje
Vazno je da su svi sastojci za ovu tortu sobne temperature ako se puding hladio u frizideru i tako hladan dodan maslacu stvorit ce se bijele grudvice prilikom miksanja..Zato je najbolje puding skuhati noc prije i ostaviti da se hladi na sobnoj temp. preko noci…

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar