Ovaj recept sam otkrila u jednim starim novinama, probala i svidjelo mi se. Ne znam kakve bi ove
kiflice bile sutradan, mozda ne bi zadrzale svoju mekocu, jer mi smo ih odmah sve pojeli
Potrebno je :
– 600 g brašna
– 25 g svježeg kvasca
– 1 kesica praška za pecivo
– 1 kašikica soli
– 100 ml ulja
– 1 časa kisele pavlake
– 200 ml mlijeka
– 1 jaje
– krupna so
Priprema :
U brašnu pomiješanom sa praškom za pecivo napravite udubljenje, izmrvite kvasac, stavite preko kašikicu šećera i zamijesite tijesto sa mlakim mlijekom, uljem, kiselom pavlakom i solju.
Zamijesite glatko tijesto i razvijte ga u krug sto veći mozete ( moj je bio prečnika preko 50 cm ).
Isjecite krug na 32 trougla i umotajte kiflice.
Ostavite da se odmaraju dok se rerna ne zagrije na 200 stepeni, a onda premažite kiflice umučenim jajetom i pospite krupnom solju.
Peći kiflice oko 15 minuta.
Ove kiflice su male po veličine, ali mnooogo cakane :)
domacirecepti.net
Nema komentara:
Objavi komentar