Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Stracciatella torta

Pjenasta torta zbog koje cete biti u oblaku

Kora:
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo

Fil:
1/2 l mlijeka
8 žumanjaka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja
100 g krupno ribane čokolade za kuhanje


Priprema:
1. Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.
2. Kad je kora pečena preliti je s 1dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi
3. Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode
4. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim miljekom
i ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju


5. S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako)
6. Izmutiti 1/2l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati krupno ribanu čokoladu
7. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.

(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar