Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

petak

Riblja rolada

Sastojci:

Argeta pašteta od tune: 190 g
jaje: 1 kos
sjemenke suncokreta ili lana
nasjeckane crne masline: 6 kom
nasjeckane zelene masline: 6 kom
nasjeckani češnjak: 1 žličica
tijesto za roladu: 2 lista
repovi račića (zamrznuti ili svježi): 300 g
svježi peršin: 1 žličica
svježa crvena paprika: 50 g
sol




Priprema:

Papriku narežite na sitne kockice. Zamrznute repove isplahnite vrućom vodom. Paštetu pomiješajte s maslinama i peršinom. Tijesto postavite na vlažnu kuhinjsku krpu, namažite polovicom pripremljenog nadjeva i pospite jednim dijelom paprika i rakova. Rubove presavijte i napravite ne predebeli rub.

Nadjevom napunite i drugi list tijesta. Oba premažite jajetom i pospite sjemenkama suncokreta i lana te solnim cvijetom. Pecite 35 minuta na 180 °C. Poslužite kao topli ili hladni obrok uz čašu bijelog vina. Savjet Umjesto sjemenki možete upotrijebiti i sir.

Nema komentara:

Objavi komentar