Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Punjene tikvice

Tikvice punjene sirom, rajčicom, lukom i svježim začinskim biljem

Sastojci
4 okrugle tikvice (zucchini)
250 g brocciu sira (ili Ricotte ili slicnog)
2 rajčice
1 jaje
1 luk
maslinovo ulje
svježe začinske biljke poput peršina, metvice, timjana ili mladog luka (ne sve odjednom)
sol
papar
tvrdi naribani sir za posipanje


Priprema
1. Tikvice stavite kuhati u lonac uzavrele vode 3-5 minuta i potom ih izvadite van. Tko želi, ovaj dio može i preskočiti, ali u tom slučaju će se tikvice puno dulje peći u pećnici. U istu vodu na pola minute do minutu ubacite rajčice koje ste zarezali kod stabljike na 4 dijela, kako bi se kozica lakše skinula. Na sitno narežitei rajčicu i luk.


2. Zagrijtei pećnicu na 180-200°C. Tikvicama odrežite gornji dio (ili ako su uske i dugoljaste – prepoloviti ih po duljini). Izdubite dio sa sjemenkama te dobro usitnite i stavite u posudu u koju se odmah može dodati sir, jaje te svježe začinske biljke.
3. Na ulju prepržite sitno narezani luk, dodajte narezane rajčice i nakon minutu-dvije sve dodajte u posudu sa sirom. Dobro promiješajte, začinite te smjesom napunite izdubljene tikvice. Pospite tvrdim sirom i pecite oko 45 minuta do sat vremena. Po želji pecite s ‘poklopcem’ od tikvice koji se pred kraj skine kako bi se sastojci dobro zapekli.

roditelji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar