Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

četvrtak

Čokoladna torta (bez brašna)

Ova čokoladna torta bez brašna je super! Provjerena je bezbroj puta, a domaćice je redovno prave…
Sastojci:

9 bjelanjaka
9 kašika šećera
9 žumanaca
150 gr mljevenog plazma keksa
400 gr čokolade za kuhanje
375 gr maslaca ili margarina
375 gr šećera u prahu
4 šlaga (160 gr)

Priprema:

Umutiti bjelanjke sa 9 kašika šećera u čvrst snijeg. Dodati i žumanca pa izmiješati. Čokoladu otopiti pa polako, uz stalno miješanje mikserom, dodati u umućena jaja, na kraju dodati i keks.

Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa prethodnim kremom.




Smjesu podijeliti na dva djela. Jedan dio će biti fil (staviti na hladjenje) a od drugog ispecite 2 tanke kore, na 200 stepeni oko desetak minuta.
Za jednu koru imat ćete 6 prepunih kašika smjese

Umutiti šlag i filovati: kora – fil – šlag – kora – fil – šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar